Over ons

In 2015 startte WAAR Zutphen op de Korte Beukerstraat 14 in Zutphen. Duurzaamheid stond toen nog in de kinderschoenen. Nu is duurzaamheid steeds meer onderdeel geworden van ons dagelijkse leven en daarmee ook een stuk volwassener geworden. Bij volwassenheid komt groei kijken, en groei is een persoonlijk proces waarin je soms ook moet loslaten. In dat proces ontdekte Annemarie, eigenaar van Fair Tale (en voorheen dus franchisenemer van WAAR) dat haar interesse verschoven is van duurzaamheid verweven in het alledaagse leven, naar het verduurzamen van je persoonlijke stijl in wat je draagt en waar je je thuis voelt.

Daarom besloot zij in februari 2023 verder te gaan als de zelfstandige winkel Fair Tale.
Een duurzame lifestyle winkel waarmee Annemarie een groter duurzaam verhaal kan vertellen. Denk aan fair fashion van ARMEDANGELS – één van de pioniers in duurzame mode. Of de prachtige sieraden van A Beautiful Story: wat haar betreft hét voorbeeld van een bedrijf dat eerlijke handel en sociaal ondernemerschap feilloos combineert met esthetiek en stijl. Maar ook Roetz fietsen, een Nederlandse sociale onderneming met stijlvolle fietsen (ook elektrisch) die gemaakt zijn van gerecyclede en hergebruikte materialen. En zo gaat Fair Tale altijd op zoek naar merken met een likeminded visie.

Alle merken die worden verkocht, wordengeselecteerd op ten minste één van de vijf waarden van Fair Tale: Fairtrade, Organic, Cruelty Free, Sustainable en Love.

‘Ik geloof erin dat de wereld beter wordt als we uit liefde handelen. Daarom ga ik altijd op zoek naar producten met een goed verhaal, die eerlijk en met aandacht zijn gemaakt. Dit breng ik samen in een omgeving waarin mensen zich vrij, veilig en geïnspireerd voelen om niet alleen de schoonheid in de wereld te zien, maar ook in zichzelf. Want wie liefde heeft voor zichzelf en voor de aarde, kan dit ook weer doorgeven. Zo zorgen we samen voor een happily ever after’

Annemarie van Amerongen – oprichter Fair Tale

One for the Planet

Fair Tale doneert jaarlijks 1% van de omzet aan twee goede doelen. Deze selecteren we op basis van: één in een ontwikkelingsland en één in Nederland. Eén voor de natuur en één voor de mensen.

Voor 2023 hebben we € 1650,- kunnen doneren aan de Bijenstichting in Vorden en € 1650,- aan The Asha Foundation in Nepal