Ons verhaal

Ik startte in 2015 WAAR Zutphen op de Korte Beukerstraat in Zutphen. Duurzaamheid stond toen nog in de kinderschoenen. Nu – bijna acht jaar later – is duurzaamheid steeds meer onderdeel geworden van ons dagelijkse leven en daarmee ook een stuk volwassener geworden. Bij volwassenheid komt groei kijken, en groei is een persoonlijk proces waarin je soms ook moet loslaten. In dat proces ontdekte ik dat mijn interesse verschoven is van duurzaamheid verweven in het alledaagse leven, naar het verduurzamen van je persoonlijke stijl in wat je draagt en waar je je thuis voelt.

Daarom besloot ik in februari 2023 verder te gaan als de zelfstandige winkel Fair Tale.
Een duurzame lifestyle winkel waarmee ik een groter duurzaam verhaal kan vertellen. Denk aan fair fashion van ARMEDANGELS – één van de pioniers in duurzame mode. Of de prachtige sieraden van A Beautiful Story: wat mij betreft hét voorbeeld van een bedrijf dat eerlijke handel en sociaal ondernemerschap feilloos combineert met esthetiek en stijl. Maar ook Roetz fietsen, een Nederlandse sociale onderneming met stijlvolle fietsen (ook elektrisch) die gemaakt zijn van gerecyclede en hergebruikte materialen. En zo gaan we altijd op zoek naar merken met een likeminded visie.

Alle merken die we verkopen selecteren we op ten minste één van onze vijf waarden: Fairtrade, Organic, Cruelty Free, Sustainable en Love. Want ik geloof erin dat de wereld beter wordt als we uit liefde handelen. Daarom ga ik altijd op zoek naar producten met een goed verhaal, die eerlijk en met aandacht zijn gemaakt. Dit breng ik samen in een omgeving waarin mensen zich vrij, veilig en geïnspireerd voelen om niet alleen de schoonheid in de wereld te zien, maar ook in zichzelf. Want wie liefde heeft voor zichzelf en voor de aarde, kan dit ook weer doorgeven. Zo zorgen we samen voor een happily ever after | Annemarie van Amerongen – oprichter Fair Tale