Onze merken

Bij Fair Tale verkopen we een zorgvuldige selectie mode-, cosmetica- en lifestyle merken waarmee je een duurzame levensstijl eigen kunt maken. Deze merken selecteren we op basis van onze vijf criteria:

Fairtrade
Goede arbeidsomstandigheden en een eerlijke prijs voor producenten en makers – zowel in Nederland als ver daarbuiten. Wij supporten in het bijzonder merken die zich inzetten voor het empoweren van kansarme groepen. Want alleen dan kunnen we de cirkel van armoede doorbreken.

Organic
Waar het kan, gaan we voor de meest natuurlijke en biologische optie. Van biologisch katoen voor kleding en textiel en de verkoop van planten zonder pesticiden, tot aan biologisch gecertificeerde ingrediënten in cosmetica en biologisch geteelde wijnen.

Cruelty free
Wij verkopen geen producten die op dieren zijn getest en we zien er zoveel mogelijk op toe dat onze tassen vrij zijn van materialen met een dierlijke afkomst. 100% vegan zijn we niet – in sommige producten zit honing of bijenwas verwerkt. Wel zien we erop toe dat deze grondstoffen op zo’n verantwoord mogelijke
manier zijn vervaardigd.

Sustainable
Producten die met zo min mogelijk verspilling van waardevolle grondstoffen zijn geproduceerd en verwerkt. Dit kun je in onze duurzame winkel terugzien in producten van duurzame, – gerecyclede- of hergebruikte materialen. Ook werken we graag samen met lokale bedrijven om transportkosten en CO2 uitstoot te
minimaliseren.

Love
We hebben maar één aarde. Daarom werken wij samen met merken die met net zoveel liefde, respect en waardering met de wereld omgaan zoals wij. Zodat we samen onze krachten kunnen bundelen en onze impact kunnen vergroten.

Naast de merken die we hier uitgebreid noemen, verkopen we nog veel meer kleinere merken en wisselen we heel regelmatig van assortiment. Kom dus vooral in de winkel langs!

Kapten & Son logo